7 PERFITIME SHENDETESORE NGA KONSUMIMI I KRIPES HIMALAYA!

Çfarë është kripa rozë Himalayan?

Kripa rozë Himalayan është një lloj unik i kripës së pasur me minerale që është nxjerrë nga malet e lashta Himalayan në Pakistan. Konsiderohet si një nga kripërat më të pastra në botë dhe njihet për përfitimet e shumta shëndetësore. Është i parafinuar dhe ruan ngjyrën e tij natyrale, e cila është një nuancë e bukur rozë.

 

Pse duhet të zëvendësoni kripën e zakonshme të kuzhinës me kripën e Himalajeve?

 

1) Ofron minerale dhe komponime esenciale për trupin 

Përmban 84+ minerale, elektrolite dhe elementë të tjerë që kërkohen nga trupi i njeriut. Pesë elementët më të rëndësishëm të koncentruar prej tyre janë kloruri, squfuri, kaliumi, natriumi dhe kalciumi.

2) Detoksifikon trupin 

Kripa i lejon trupit të transferojë substanca të dëmshme nga qelizat e shëndetshme në qarkullimin e gjakut duke e bërë më të lehtë largimin e tyre nga trupi. Kripa rozë Himalayan është një bartës efikas detoksifikues më i dobishëm se kripërat e bardha të zakonshme.

3) Ul presionin e gjakut

Kripa rozë përbën sasi më të vogla të natriumit në krahasim me kripën e bardhë të zakonshme. Gjithashtu, kripa rozë përmban sasi më të mëdha të kaliumit, i cili është jashtëzakonisht i dobishëm në uljen e presionit të gjakut. Është më absorbues si dhe në qarkullimin e gjakut duke rezultuar në një rregullim efikas të presionit të gjakut.

4) Rrit energjinë dhe qetëson trupin

Një nga arsyet kryesore pas rraskapitjes është mungesa e elektroliteve dhe humbja e kripërave të nevojshme nga trupi. Konsumimi i kripës rozë Himalayan ndihmon ne heqje të lodhjes dhe në rikuperim te sistemve trupore!

5) Përmirësoni cilësinë e gjumit

Shtimi i kripës rozë në rutinën e konsumit të përditshëm përmirëson mirëqenien e mendjes dhe trupit. Nivelet e energjisë rriten dhe rikthehen gjatë natës ndërsa personi është në gjumë të thellë.

6) Balancon nivelet acidike dhe alkaline të trupit 

Përdorimi i kripës rozë Himalayan në ujë ndihmon në balancimin e niveleve të pH të trupit. Zhytja e trupit për rreth gjysmë ore jep përfitimet maksimale duke rezultuar në detoksifikimin.

7) Promovon shëndetin e arterieve

Kripa Himlayave redukton dëmtimet e shkaktuara në arterie të cilat potencialisht mund të çojnë në formimin e variçeve. Kripa e përmendur përmirëson qarkullimin e gjakut në trup duke eliminuar mundësinë që venat me variçe të fromohen në fazën fillestare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *